samedi 31 décembre 2011

Un vieil homme

 Au-dessus la photographie que j'ai prise sur lui, mon but est de montrer la réalité de la France d'aujourd'hui et j'ai trouvé son visage très expressif, au-dessous une partie du portrait que j'ai rongé pour agrandir le visage que je trouve très intéressant à voir.
La vérité est bien celle de la pauvreté présente dans la société française, même si la vie est belle pour certains, il suffit de jeter un coup d'œil aux gens qui vivent à la rue que les autres empruntent.

P.S. J'en avais demandé à lui de prendre une photo avant de lui photographier !

2 commentaires:

  1. Kontrasten mellan de färggranna affischerna och mannens gråhet gör porträttet så bra. Han har varit med om en del i sitt liv. Hur gammal kan han vara? Vad finns det för skyddsnät i Frankrike? Men egentligen berättar det ju inte hela sanningen, jag kan ju inte för mitt liv förstå hur vi kan ha uteliggare i Sverige, det ska inte vara möjligt, tänker jag och ändå finns de. Tiggande människor och uteliggare är ett synbart betyg på hur ett s.k. välfärdssamhälle har klarat sitt uppdrag att sörja för sina medborgares basala trygghet.

    RépondreSupprimer
  2. Jag vet inte hur gammal han är, men det syns att har upplevt en del saker. Det enda som jag vet är att han har det inte lätt, men jag vet ju inte själva orsaken till hans olycka.

    Det sociala skyddsnätet är bra här i Frankrike, fast det verkar mest vara de som inte har behov av det som utnyttjar systemet, inte de verkliga fattiga som verkligen har behov av det sociala skyddsnätet. Det är snarlikt det som fanns i Sverige förr, fast det finns fler frivilliga organisationer som arbetar för att hjälpa de fattiga här.

    Det sista som du skrev är det som jag vill visa med det här porträttet, att det moderna samhället fàr ett IG i välfärdskunskap... Icke Godkänt, men som sagt det finns fler aspekter...

    RépondreSupprimer